Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

δεν ειμαστε παραδειγμα,ειμαστε πειραμα!


Συνήθως η Φανουρόπιτα παρασκευάζεται με επτά ή εννιά υλικά! Η επιλογή των αριθμών αυτών δεν είναι καθόλου τυχαία, μια και είναι γνωστός ο ρόλος των αριθμών στις μαντικές και μαγικές πρακτικές. Τα επτά ή εννιά υλικά φαίνεται να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δύναμη της πίτας! [...]

3 μερες μου ειπανε να την εχω μες στη μαξιλαροθηκη,
πανω απο μια βδομαδα ξεχαστηκα.
μεχρι που εχτες ξυπνησα και ειχα στο χερι μου το κομματι μες στο αλουμινοχαρτο.
νομιζα οτι κανας ξεχασμενος παπας ειναι,αλλα τελικα διαβασμενη απο παπα ειναι.
αυτο που δεν μπορει να ξεχαστει επανεμφανιζεται στο ονειρο.στο τελος αυτου του ονειρου,εν υπνωσει ακομα κατα το ημισυ,τα συμβαντα εκλαμβανονται ακομα ως αληθινα για μια στιγμη.επειτα ερχεται η επιγνωση οτι ολα ειναι ψευτικα,οτι ηταν μοναχα ενα ονειρο, οτι οι νεες πραγματικοτητες ηταν απατηλες και δεν μπορεις να επιστρεψεις σε αυτες.δεν υπαρχει τιποτα για να μπορεσεις να κρατηθεις.μια ακατεργαστη αποκαλυψη απο μια ζωη που δεν εχει αποκαλυφθει πραγματικα.
καθετι που αφορα τη σφαιρα της απωλειας βρισκει την επαφή του με τη σφαιρα της ανακαλυψης,της εξερευνησης αγνωστων εδαφων,καθως και με ολες τις μορφες περιπετειας,πρωτοποριας.αυτο ειναι το σταυροδρομι οπου βρεθηκαμε και χασαμε το δρομο μας.
οι επισημες ειδησεις βρισκονται αλλου.η κοινωνια μεταδιδει στον εαυτο της την εικονα της δικης της ιστοριας,μιας ιστοριας που υποβιβαζεται σε μια επιφανειακη και στατικη παραφθορα λεξεων.
η λιτοτητα βαφτιζεται δημοσιονομικη πειθαρχια,οι ιδιωτικοποιησεις απελευθερωση των αγορων,οι μαζικες απολυσεις αναδιαρθρωση των επιχειρησεων,η μονμαρτρη μονμαρτη,η διαλυση του κοινωνικου κρατους περιορισμος της σπαταλης,η μερικη και κακοπληρωμενη εργασια ευελιξια,η μπεσα εμπιστα,το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας εξυγιανση του δημοσιου τομεα,η δυσφημηση των συνδικατων πολεμος κατα των συντεχνιων,το χαρουπι καρατι,οι φοροαπαλλαγες του μεγαλου κεφαλαιου τονωση της αναπτυξης και της απασχολησης,οι διεκδικησεις των εργαζομενων ανευθυνες συμπεριφορες,οι ταξικες συγκρουσεις χουλιγκανισμος.
η δυναμη της αδρανειαας λειτουργει εναντιον μας.
ανυπομονω να καθορισω μονος τη μοιρα μου,Θεος σχωρεσ' τη μανα του αγιου φανουριου. Θεος σχωρεσ' την.

Δεν υπάρχουν σχόλια :